Известие

Collapse
No announcement yet.

Акумулатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Слагай си Варта Блу динамик! В каталога на Варта за твоя автомобил го дават този ( 60 аЧ, 540 стартов ток) и ти е напълно достатъчен Поздрави.
    ( този е тестван на същата кола като твоята, вече 2 години е сложен и не е пипан, само каране на колата! Предполагам поне още 4 няма да има пипане, като знам от опит на други 2 мои коли които ги продадох с Варта на 5тата година и нЕмах грижи!)
    145 1.4 16v '00 малката 156 2.0 '00 гоуемата

Comment

Аз вчера си купих:
      Gigawatt 60 Ah / Пусков ток 540 A.

Много ми го хвалят по лиценз на БОШ бил... ала бала ще видим

То за отзиви е късно , но все пак впечатления имате ли от този " БОШ " ?
      Alfa 156 1.6TS '01

Comment

Първоначално публикувано от alfasysop Покажи съобщение
        Аз вчера си купих:
        Gigawatt 60 Ah / Пусков ток 540 A.

Много ми го хвалят по лиценз на БОШ бил... ала бала ще видим

То за отзиви е късно , но все пак впечатления имате ли от този " БОШ " ?
        Дрън-дрън! Не е по лиценз, а е собственост на Бош!
        Впечатленията са добри.

Comment

Първоначално публикувано от vinilov Покажи съобщение
          Аз, колега съм със ZAP 64 Ач, чешки мися по немска технология, скапа се първият и ми го смениха с нов, не е лош. струва около 150 лв. Обикновенно не се скапвали много според продавача.
          За твоята алфа е най-малко 62 Ач.
          Ако слагаш варта имай предвид, че ги правят в пазарджик и освен синята пластмаса няма никаква др разлика в технолигията им от българските които се правят там, мисля, че ИСКРА бяха, но вартата е по-скъпа. Това е според мнението на едни пазарджишки приятел.
          Иначе гледах наскоро Магнети Марели в МЕТРО по около 150 лв., но не обърнах внимание какви Ач са. Все пак половината алфа е магнети марели.
          Не съм съгласен , че половината Алфа и специално 156 е магнет марели. АБС - Бош , горивовръскваща и запалителна система - Bosch motronic 1.5.5. и плюс това са се продавали с акумулатори Bosch като нови.
          Относно капацитета , както колегата ти каза 60 - 74ah e правилния избор. По каталог го дават 60 , но ако има място , по-големият капацитет ти осигурява безпроблемно захранване и при свързване на допълнителни консуматори. Аз карам със 60 Ah , някакъв акумулатор Ursus , гледам , че доста вносни коли са с такива и не и давал ядове за две години. Моя съвет за акумулатор , обаче е Bosch , Varta , AC Delco. Гледай и пусковият ток , който може да отдаде батерията да е по-голям.
          Last edited by viktorivanov; d.m.y г., 11:03.
          Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
          Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Колеги, дядо ми каза, че има подръка някакъв нов 100 Ач акумулатор. Дори и да го сместя под капака, смятате ли, че е удачен избор и възможно ли е да станат проблеми поради този висок волтаж?

Comment

Кой ти каза, че 100Ah са волтаж? Това е сила на тока. Колкото по-голям толкова повече издържа и по-малко се товари при палене.
              Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Колега, силата на тока се измерва в ампери (А), а Аh се получава от произведението на големината на тока (A), който една акумулаторна батерия може да отдаде за определено време и конкретната стойност на това време в часове (h). Когато питаме една батерия колко амперчаса (Аh) е, всъщност питаме какъв е капацитета й. Другата важна величина е стартовия ток - пак в ампери (А). А дали е удачно да се слагат батерии с голям капацитет - зависи от алтернатора. Дали ще успява да го зарежда напълно. Тук очаквам един модератор да ни набие канчетата За мен е безсмислено да се слага толкова голяма батерия на бензинов двигател. Моя дизел си караше с 60 Аh, преди да се смиля и да го поглезя с един Бош от 77 Аh. И то дори зимата.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Аз съм виждал 7-годишен акумулатор Монбат на Вектра, така че . . . Всичко е късмет.
                  Моя Монбат също изкара 7 години и се скапа тази година в големите студове (11.01.11 ) След доста изчетени мнения заложих на Варта Силвър Динамик с 3 години гаранция , другите всички бяха с по 1 или 2 години . Човекът , който прави заверки сподели , че е на късмет новото производство акумулатори и издържали колкото е гаранцията ... А за Ексайд напоследък има лоши отзиви ...
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                  Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                  Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

абе и това сигурно е вярно, късмет и непостоянсто на качеството, ма като гледам сайта на акумулатори.бг и eксайда е с 3 години гаранция /exide premium/
                    http://www.akumulatori.bg/190/Produc...64Ah%20Premium
                    Last edited by fred; d.m.y г., 20:17.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Колеги и аз да се включа.Колата е 2.4 JTD акумулаторът, който се скапа е 75 a.h. START Както и да е очакваше се.Сега ми излиза възможност от едно място да си взема на Варта, който е 100 a.h.и пусков ток 760 АМпера.

Според вас възможно ли е по високият ампераж да навреди с нещо на колата и електрониката по специално. Има ли и начин по който се определя съобразно мощността на колата колко амп. е допустимо за акумулатор.Ще Ви бъда благодарен за мнения по въпроса тъй като до ден два ще трябва да купувам нещо новичко.
                      Поздрави.
                      Last edited by syfer; d.m.y г., 09:32.
                      Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
                      Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

Вземи си 74 и не се занимавай с глупости. Алтернатора няма да успява да дозарежда тая 100-ца.

Comment

Добро утро, колеги, днес акумулатора ме предаде. Дават ми се до към 200 лв. за нов. Мислите ли, че този 74Ah е добър вариант? http://www.akumulatori.bg/189/Product/Excell
                          Държа да е поне 70Ah.

Едит: Исках да посъбера няколко мнения преди да го поръчам, ама тц. Днес очаквам да ми го доставят
                          Last edited by danniel; d.m.y г., 11:29.
                          156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

колеги искам да попитам, в колата 1.9 jtd имам 60 А акумулатор на 2 години, но продадох другата и имам чисто нов ексайд 75 А, пречи ли да сложа по-големия акумулатор, а стария да подаря на някого ?
                            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                            Peugeout 2.2 HDI 133+++
                            Alfa 159 +++ next

Comment

Няма защо да ти пречи. Щом е нов още по-добре,зимата няма да има опасност,от това някоя сутрин да не запалиш.

Comment

Колеги, един бърз въпрос от мен.Днес ми се скапа стария акумулатор и сложих BOSCH S5 74 R+.Колата е 159 JTDm 2008г.Понеже стария беше 60Ah, се чудя дали не съм се "прекалил" с капацитета на новия.
                                Alfa Romeo 156 1.8 TS '2003
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm '2008

Comment

Working...
                                X